Campania „PD-L-iştilor le place banul public”

Publicat: Expresul
partid - vot de la alegatori

„Combinatorul” Fane de la Ape, vilă de baştan din bănuţul public.

ALEGERILE DIN PD-L AU TRECUT, SENATORUL RADU BERCEANU, LIDERUL ORGANIZAŢIEI, A PLECAT LA BUCUREŞTI, dar, din câte se pare, liniştea în filiala judeţeană, este departe de a se aşterne. Dacă era cât se poate de clar că Radu Berceanu nu va avea niciun fel de probleme în a-şi reînnoi mandatul, celelalte funcţii precum cea ocupată până acum câteva luni de deputatul Gelu Vişan – secretar general –  a fost foarte disputată. A câştigat, în cele din urmă, Ştefan Bucur Stoica, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Cel despre care mulţi dintre pedeliştii prezenţi la şedinţa Consiliului de Coordonare al PD-L Dolj spun că ar fi noul om de casă al lui Radu Berceanu. „Adică face şi el ceea ce a făcut Gelu Vişan până să ajungă în Parlament. Dacă ai vreo problemă şi trebuie să ajungi la Radu Berceanu, trebuie mai întâi să treci pe la Fane. El face acum tot. Mai mult fără voia lui Berceanu. Dacă nu faci cum vrea Fane, are el grije de tine”, a mărturisit cu teamă, unul dintre delegaţi. Şi omul a dorit să puncteze: „Gelu măcar se făcea că ne ascultă, ăsta nici nu ne ascultă, doar ne trosneşte”.

ŞTEFAN BUCUR STOICA, CONSILIER JUDEŢEAN, FOST DIRECTOR LA DIRECŢIA DE APE JIU CRAIOVA, actualmente director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Dolj, toate funcţii obţinute cu sprijin politic, şi majoritatea bine remunerate din banul public. Interesant, aşa se explică poate cum şi-a achiziţionat recent un imobil în Craiova. A cărui valoare depăşeşte 300.000 de euro. Interesant tot acest parcurs pe care l-a avut Fane Stoica, în ultimii zece ani de zile. De la unul dintre cei mai pricepuţi lipitori de afişe, gata oricând să se ia la trântă „cu oricine lipea pe stâlpul lui”, până la a conduce, după bunul plac, PD-L Dolj, în lipsa lui Radu Berceanu?

ÎN INTERIORUL PARTIDULUI SE VORBEŞTE TOT MAI DES DESPRE MODUL ÎN CARE STEFAN STOICA, secondat de doi amici proptiţi şi ei recent în funcţii de conducere la nivelul filialei judeţene, Daniel Drîgnei- directorul Direcţiei Silvice Dolj şi Coşmin Călin Petruţ- directorul Direcţiei Ape Jiu, încearcă să impună legea în filiala judeţeană a PD-L.  În ultimul timp, tot mai multe voci din partid vorbesc despre contractele încheiate de Fane Stoica în calitate de director al DRDP, cu una dintre firmele patronate de fostul senator PSD, arestat în prezent, Cătălin Voicu.  Cel mai important dintre acestea, de 1,85 milioane lei, al cărui obiectiv este: „Închiriere autospeciale mixte transport muncitori şi marfă pentru activitatea de întreţinere curentă a drumurilor naţionale din administrarea DRDP Craiova”.  Se pare că actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a luat la purecat activitatea lui Ştefan Stoica, lăsând să se înţeleagă că nu este deloc mulţumită de modul în care decurg lucrurile la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. La fel de comentate sunt şi contractele şi modul în care se desfăşoară licitaţiile pentru împădurire la Direcţia Silvică Craiova, condusă de Daniel Drîgnei. Cât despre dosarele penale cu care acesta a plecat în spate de la „Ape”, în numărul viitor al Expresului de Sud, în care totodată veţi putea citi şi despre afacerile prin care Fane de la Ape s-a îmbogăţit din bănuţul public. (T.M.)

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare