Beneficiile construirii unei case noi comparativ cu achiziţionarea unei locuinţe vechi

Publicat: Expresul

A apela la o firmă de construcţii case este primul pas pe care trebuie să îl facă persoanele care doresc să se mute în propria lor locuinţă. Construirea unei case noi este o decizie extrem de bună pe care o pot lua potenţialii locatari, iar pentru a se asigura că se mută în casa visurilor lor, aceştia trebuie să ia legătura cu o echipă specializată în ceea ce priveşte proiectarea şi construirea caselor.

Locuinţe noi vs. locuinţe vechi – avantaje şi dezavantaje

A alege locuinţa potrivită pentru întreaga familie este o decizie foarte dificilă. Din momentul alegerii locuinţei până în momentul în care dispun de bani şi au o reală nevoie de a se muta, există un parcurs foarte interesant, care  implică şi alegerea între a lua legătura cu o echipă specializată în proiectarea locuinţelor noi sau o agenţie imobiliară care se ocupă de vânzarea locuinţelor vechi.

Locuinţele vechi au în primul rând avantajul preţului, dar şi al faptului că sunt deja construite şi mutarea se va produce mult mai repede. De asemenea, locuinţele vechi au toate facilităţile disponibile necesare unui trai decent, dar şi îmbunătățirii calităţii vieţii. Locuinţele vechi sunt, însă, “second hand”, sunt folosite, au energiile celor care le-au locuit o bună perioadă de timp, au numeroase lucruri ce trebuie îmbunătăţite, reparate, iar clienţii vor fi nevoiţi să facă investiţii semnificative în “noua-veche” locuinţă.

Cele mai citite articole

În schimb, valoarea ridicată a locuinţelor noi merită achitată pentru că proiectarea locuinţelor începe de la zero, conform cerinţelor, preferinţelor şi exigențelor clienţilor. Deşi mutarea se lasă un pic aşteptată, locuinţele noi sunt o alegere mult mai bună decât cele vechi. Preţul final este mai mare în cazul unei locuinţe noi, unde se calculează la suprafaţă construită a locuinţei, iar riscul că valoarea să scadă într-un timp scurt este mult mai mică.

Avantaje şi dezavantaje casă nouă vs. locuinţa veche

Cumpărarea unei case este un pas important în evoluţia oricărei persoane şi o investiţie financiară semnificativă. De aceea este nevoie de o anumită perioadă pentru a studia ofertele de pe piaţă, pentru că potenţialii cumpărători să se consulte cu membrii familiei şi pentru a cântări avantajele şi dezavantajele fiecărei opţiuni de proprietate avută în vedere.

În timp ce o casă veche este proiectată aşa încât toate facilităţile să fie asigurate, accesibilitatea să fie asigurată atât cu maşina personală, cât şi cu mijloacele de transport în comun, aceste clădiri vechi necesită investiţii financiare, timp, precum şi o securitate scăzută. De asemenea, înlocuirea conductelor sau a instalaţiei electrice, ori a modalităţii de încălzire necesită mult efort.

Mutarea într-o casă nouă, pe de altă parte, aduce o serie de avantaje cumpărătorilor care îşi pot proiecta casa conform pretenţiilor lor şi dorinţelor pe care le manifestă, izolată ajuta la economisirea consumului de energie şi la reducerea costurilor în sezonul rece, iar pereţii vor fi lipsiţi de pericolul mucegăirii sau de a fi afectaţi de umezeală. În noua locuinţă se pot face modificări fără aprobare, precum şi investiţii după o perioadă mai îndelungată de timp.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare