Avantajele caselor pe structură metalică

Publicat: Expresul

Ridicarea unei case pe structură metalică este foarte avantajoasă. Din ce în ce mai multe persoane doresc să îşi construiască o casă pe structură metalică, alegând acest sistem de construcţie nou şi uşor, cu un timp de execuţie şi costuri reduse. Dacă până nu demult, principală alternativă a construcţiilor din cărămidă o reprezentau casele pe structura de lemn, acum se bucura de o popularitate crescândă casele pe structură metalică.

Pentru tot mai mulţi români, casele pe structură metalică sunt încă o noutate, dar cei care fac cercetări în domeniul construcţiilor şi vor să afle mai multe despre aceste case pe structura de oţel, ajung la concluzia că aceasta este cea mai bună variantă.

Principalele avantaje ale caselor pe structură metalică

Fiecare tip de construcţie prezintă avantaje şi dezavantaje, dar acum este necesară concentrarea pe casele pe structură metalică. Un studiu mai amănunţit al structurilor metalice ajuta potenţialii clienţi să ajungă la următoarele concluzii:

·  acest tip de construcţie este cel mai uşor, chiar mai uşor decât lemnul;

·  construcţiile civile, dar şi cele industriale pe structură metalică nu sunt vulnerabile la mucegai şi la rozătoare;

·  structură metalică nu arde şi nu ajută la extinderea flăcărilor în cazul în care izbucneşte un incendiu;

·  casele pe structură metalică nu necesită aplicarea unor tratamente speciale, cum este cazul construcţiilor din lemn;

·  casele pe structură metalică uşoară rezista foarte bine în cazul cutremurelor;

·  construcţiile pe structură metalică au o greutate mică şi sunt mai puţin costisitoare;

·  casele pe structură metalică se ridică rapid datorită faptului că toate elementele structurii sunt prefabricate;

Cele mai citite articole

·  fundaţia clasică poate fi înlocuită cu piloni metalici în zonele montane stâncoase;

·  costurile unei construcţii pe structură metalică sunt mult mai mici decât costurile construcţiilor clasice din BCA sau cărămidă;

·  fiind folosite profile de mici dimensiuni, grosimea pereţilor este redusă, iar raportul dintre aria construită şi cea utilă este foarte avantajos.

Când şi unde pot fi construite casele pe structură metalică?

Casele pe structură metalică pot fi ridicate oricând. Se va evita miezul iernii ca şi perioada de construcţie, în cazul caselor care se realizează pe şantier, din motive ce ţin de confortul termic ce trebuie asigurat muncitorilor.

Concret, nu există un impediment care să impună o perioadă de construire, pentru că aceste case pe structură metalică pot fi construite oricând şi oriunde. Din punct de vedere al locaţiei, nu există impedimente pentru a ridica o casă pe structură metalică. Acestea pot fi construite oriunde, chiar şi în zone afectate puternic de seisme, în zone rurale sau urbane, fiind potrivite şi pliindu-se perfect pe mediul ambiant.

Acte necesar şi durata construcţiei unei case pe structură metalică

Pentru a construi o casă pe structură metalică, este foarte important că viitorii proprietari să obţină şi să prezinte următoarele acte:

·  certificat de urbanism;

·  proiect tehnic al construcţiei;

·  avize şi acorduri de amplasament;

·  autorizaţie de construire, acte ce se eliberează de primăria zonei în care se va construi casa pe structură metalică.

Durata construcţiei unei case pe structură metalică este destul de mică. Timpul de execuţie al fundaţiei durează o săptămână, iar montarea structurii durează tot o săptămână.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!