Aronia: Utilizari, Beneficii

Publicat: Expresul

Aronia: Utilizari, Beneficii

Aronia melanocarpa este una dintre vedetetele naturii si este acum folosita in mai multe moduri de persoanele interesate sa aiba o viata sanatoasa. Fructele de aronia au fost folosite in medicina populara de catre amerindieni ca un tratament pentru raceala. Fructul este, de asemenea, disponibil sub forma de supliment si se spune ca ofera o serie de beneficii pentru sanatate legate de stresul oxidativ.

Stresul oxidativ este un proces distructiv legat de multe boli cronice, inclusiv boli de inima. Apare atunci cand radicalii liberi care dauneaza ADN-ului coplesesc corpul.

Extractul de aronia este considerat cel mai bun in lupta impotriva stresului oxidativ prin furnizarea de antioxidanti puternici care elimina radicalii liberi si ofera beneficii suplimentare de sanatate.

Beneficiile pentru sanatate oferite de aronia

Pana in prezent, cateva studii cuprinzatoare au dovedit efectele Aronia asupra sanatatii umane. Studiile pe animale si cele pe esantioane mici de persoane  investigheaza beneficiile aduse de fructele de padure si extractuk de boabe de aronia, constatand urmatoarele.

Stresul oxidativ este diminuat cu ajutorul fructelor de aronia

Aronia poate fi utila in tratamentul afectiunilor legate de stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci cand moleculele instabile numite radicali liberi coplesesc apararea organismului impotriva efectelor lor nocive. Radicalii liberi pot deteriora ADN-ul, fapt ce poate contribui la dezvoltarea multor boli, cum ar fi cancerul, boli de inima, diabet, accident vascular cerebral, si alte conditii.

Cele mai citite articole

Intr-o analiza de cercetare publicata in 2010, oamenii de stiinta au evaluat 13 studii si a constatat ca aronia este un amestec de procyanidine, antocianine, si acizi fenolici  si constituie una dintre cele mai puternice fructe cu efecte antioxidante naturale.

Cu toate acestea, autorii spun ca cele mai multe dintre studiile revizuite sunt de calitate scazuta si ca este nevoie de studii mai riguroase de cercetare inainte ca suplimentele de Aronia sa poata fi recomandate ca un mijloc de combatere a stresului oxidativ.

Autorii unui studiu din 2017 au examinat, de asemenea, beneficiile antioxidante ale Aronia. Ei au ajuns la concluzia ca fructele de padure au potentialul de a oferi atat beneficii medicinale, cat si terapeutice si pot contribui la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi tulburarile metabolice, diabetul si bolile cardiovasculare.

Sindromul metabolic poate fi prevenit cu ajutorul fructelro de aronia

Intr-un mic studiu publicat in 2010, cercetatorii au descoperit ca extractul de aronia poate ajuta persoanele cu sindrom metabolic, un grup de probleme de sanatate legate de un risc crescut de boli de inima si diabet zaharat, inclusiv excesul de grasime de pe burta, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala, si inflamatie.

Fructele de aronia ajuta la un sistem imunitar mai bun

Intarirea sistemului imunitar prin metode naturiste este cea mai buna solutie pentru un organism sanatos si vestea buna este ca acest lucru poate fi facut cu usurinta cu fructele de aronia care vor ajuta foarte mult la obtinerea unor beneficii considerabile. Fructele de aronia, prin compozitia lor, ajuta la intarirea sistemului imunitar si a organismului, care va lupta mai usor cu atacurile venite din exterior si va face fata cu bine tuturor provocarilor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare