Sfaturi pentru recrutarea cu succes a angajatilor

Publicat: Expresul

Gasirea celor mai buni oameni care sa fie capabili sa se adapteze cerintelor dvs. de angajare si care sa contribuie la dezvoltarea firmei dvs. este mereu o provocare. Sa pastrezi un angajat bun este mai usor decat sa gasesti unul. De aceea companiile care se respecta apeleaza la firme serioase de recrutare, care tin cont de anumite tehnici atunci cand selecteaza viitorii angajati.

Unde trebuie sa cautati candidatii

Firmele care isi selecteaza noi angajati din randul celor care le trec pragul sau raspund la un anunt din ziar sau online rateaza cei mai buni candidati. De obicei, acestia lucreaza pentru altcineva si este posibil sa nu caute o slujba noua. Iata cateva sfaturi pentru a gasi cei mai buni candidati.

  • Investiti timp in dezvoltarea relatiilor cu birourile de plasare a fortei de munca si cu firmele de recrutare.
  • Permiteti angajatilor dvs. sa participe la conferinte profesionale din industrie, unde au posibilitatea de a intalni candidati pe care ii puteti contacta cu succes.
  • Utilizati site-urile si revistele care fac reclama pentru personalul profesionist.
  • Cautati potentiali angajati pe LinkedIn si in alte retele sociale.

Orientati-va asupra candidatilor care au ocupat joburi similare

Autorii cartii „The Human Capital Edge”, Bruce N. Pfau si Ira T. Kay, sunt convinsi ca trebuie sa angajati o persoana care a facut „exact aceeasi munca, in exact aceeasi industrie, in acelasi climat de afaceri, la o companie cu o cultura foarte asemanatoare”. Ei cred ca „comportamentul la fostul loc de munca este cel mai bun predictor al comportamentului viitor” si sugereaza ca aceasta este strategia care va va permite sa angajati „castigatori”. Nu va puteti permite sa pregatiti un candidat pentru a deveni un angajat de succes.

Uitati-va mai intai in propria „curte”

Oferirea sansei de promovare angajatilor dvs. actuali mareste in mod pozitiv moralul acestora si face ca membrii personalului dvs. actual sa realizeze ca capacitatile si realizarile lor sunt apreciate. Desfasurati intotdeauna cautari in interiorul propriei dvs. firme atunci cand sunteti in cautarea unui candidat pentru un post.

Oferiti potentialilor candidati sansa unui interviu. Astfel veti avea posibilitatea sa ii cunoasteti mai bine. Pe de alta parte, ei vor invata mai multe despre scopurile si nevoile firmei.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare