Psihoterapia aplicata corect poate duce la ameliorarea simptomatologiei asociate anxietatii

Publicat: Expresul

Ti s-a intamplat de multe ori sa ai un sentiment de neliniste foarte neplacut, o stare permanenta de nervozitate de care nu poti scapa. Sau poate ai fost ingrijorat, desi nu aveai un motiv intemeiat, ti-a fost teama in raport cu un eveniment din viitorul apropiat.

In toate aceste situatii te-ai confruntat cu anxietatea, o frica lipsita de obiect pana la urma. Anxietatea te poate determina sa nu mai mergi intr-un loc, sa actionezi altfel decat de obicei, te poate determina sa nu ai o viata normala. Odata ce stii ca suferi de anxietate ai nevoie de tratament ca sa iti revii si sa ai sansa la o viata lipsita de griji.

Cel mai eficient tratament al anxietatii ramane psihoterapia. Psihoterapia este recomandata celor care au deja o forma mai grava de anxietate, dar si celor care de abia au descoperit ca au o astfel de problema.

In cadrul sedintelor de psihoterapie, care se constitutie intr-un tratament anxietate cu rezultate notabile, psihoterapeutul cu experienta va incerca sa determine cauzele anxietatii.

Cele mai citite articole

Acelasi psihoterapeut va stabili un traseu de urmat pe cale psihoterapeutica si va aplica diverse tehnici si metode specifice. In orice tratament anxietate de baza va fi psihoterapia de grup, dar si cea individuala, pacientul trebuie sa isi schimbe modul de gandire si sa constientizeze ca anxietatea nu este cea care ii controleaza viata, el are control total asupra emotiilor sale si asupra sentimentelor, asupra gandurilor.

Impreuna cu un tratament medicamentos, stabilit de psihiatru si cu psihoeducatia, psihoterapia se poate dovedi un aliat de nadejde pe termen lung, mai ales daca anxietatea este deja intr-un stadiu avansat.

Pe masura ce vor trec sedintele de psihoterapie se va observa o ameliorare, pacinetul va fi in stare sa depaseasca starile induse de anxietatea prezenta si sa isi reia viata normala de dinaintea instalarii ei.

E important de retinut ca psihoterapia functioneaza de fiecare data in cazul anxietatii si se recomanda la orice varsta, avand rezultate excelente pe termen mediu si lung.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare