O masina ingrijita ruleaza mai multi kilometri

Publicat: Expresul

Indiferent de cat de bine ingrijim si intretinem masinile noastre, la un moment dat va trebui sa fie inlocuit ceva. Este un dat si unul pe care pur si simplu trebuie sa il acceptam ca proprietari de masini! Daca avem noroc, va fi prin simpla uzura, dar daca avem ghinion, va fi rezultatul unei lovituri sau a unui accident.

Indiferent de motiv, daca trebuie sa-ti repari masina, in general, ai doua optiuni: poti sa mergi la un dealer oficial si sa cumperi piese auto originale sau poti sa mergi la garajul local independent si sa cumperi piese neoriginale – adesea denumite piese auto originale. piese „aftermarket”.

Initial, pare destul de ciudat ca exista chiar si o alegere, deoarece in general ati crede ca ar exista un tip de o anumita piesa pentru fiecare masina. Gresit!

De unde stii pe care sa alegi cand ceva trebuie inlocuit pe vehiculul tau? In ciuda faptului ca piesele aftermarket sunt adesea mai ieftine decat piesele originale, avem trei motive foarte bune pentru care merita sa cheltuim atat de mult.

Principala diferenta dintre piesele originale si cele neoriginale, cum ar fi piesele aftermarket, este modul in care sunt fabricate. Piesele originale sunt construite in aceleasi fabrici pe aceleasi linii de productie ca si masinile in care sunt montate. Diferenta cu piesele aftermarket este ca acestea nu sunt construite pe aceleasi linii de productie. In schimb, sunt construite ca piese multifunctionale menite sa se potriveasca unui numar de masini si modele.

Cand cumparati o masina de la un dealer, o garantie pentru o anumita perioada de timp va fi inclusa cu vehiculul. Garantia este foarte utila, deoarece inseamna ca orice problema cu masina inainte de limita de timp va fi rezolvata prin intermediul producatorului. Magazinul pieseford.ro ofera o selectie vasta de piese originale Ford Mondeo 1993-1996 la preturi accesibile pentur toti!

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, oamenii isi asuma riscuri cu garantia prin efectuarea unor reparatii cu piese aftermarket. Odata instalate piesele de piesa de schimb, din punct de vedere tehnic, masina nu mai este in intregime „cum a fost cumparata”, ceea ce inseamna ca ati putea fi in pericol de a anula garantia.

Pentru a va ajuta sa luati decizia intre piesele folosite si OEM, am creat o lista de motive pentru a opta pentru piese auto Ford Mondeo Mk1 OEM (originale) :

1. Cu piesele OEM, vi se garanteaza un nivel inalt de calitate in toate domeniile, in timp ce piesele auto de pe piesele de schimb se intinde pe manusa calitatii.

2. Garantii. Cand achizitionati piese OEM, acestea vin cu o garantie solida, pentru a va asigura ca rezista testului timpului. Cu toate acestea, piesele auto de pe piata de schimb, in general, nu vin cu garantii extinse, iar piesele auto uzate, in general, sunt acoperite doar pentru o luna sau doua. Piesele folosite si piese de schimb, in  ​general, nu isi permit sa ofere garantii pe baza preturilor la care vand piesele.

3. Piesele OEM sunt perfect proiectate si numerotate uniform, astfel incat atunci cand cumparati o piesa, aceasta sa fie cea potrivita. In cazul pieselor non-OEM, trebuie sa utilizati diagrame de conversie si sa alegeti dintr-o gama larga de piese similare (dar „nu se potrivesc tocmai”). Piesele OEM sunt mai usor de gasit si de selectat – cu garantie ca este piesa potrivita.

  1. Piesele non-OEM pot afecta negativ valoarea masinii dvs. daca o vindeti mai departe pe drum. Deoarece piesele aftermarket si piesele auto uzate nu sunt neaparat la fel de fiabile sau de lunga durata precum piesele de marca, aceasta poate reduce valoarea masinii. 

Cu cele patru puncte de mai sus, speram ca am evidentiat diferentele importante dintre piesele OEM si non-OEM si ca v-am usurat decizia.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare