Jocurile de iGaming – sursă de venit pentru mulți jucători din România!

Publicat: Expresul

Jocurile de iGaming – sursă de venit pentru mulți jucători din România!

România se numără printre statele lumii care au legalizat jocurile de iGaming și care au depus eforturi în domeniul reglementării acestora începând cu anul 2009. Din 2013, țara noastră dispune de un organism care se ocupă exclusiv de această piață – ONJN.

Pe lângă distracția oferită, platformele de iGaming din România care sunt evaluate de către Bogdancazino.ro le oferă românilor posibilitatea de a obține și câștiguri însemnate. De la esports și până la poker sau sloturi, jucătorii români au la dispoziție o ofertă variată, care include atât jocuri de noroc, cât și jocuri de abilități mentale, așa cum este poker-ul, care este considerat în mod oficial un sport al minții.

Care sunt cele mai profitabile jocuri de iGaming la nivel global?

Jocurile din această categorie sunt variate, astfel că jucătorii au la dispoziție numeroase opțiuni dintre care să aleagă jocul care să le oferă șansa de a obține câștiguri în mod constant. Poker-ul, de exemplu, este jocul în care jucătorul are un control de până la 70% asupra producerii rezultatului dorit, spre deosebire de sloturi, în care hazardul are cel mai important rol – 95%, iar factorul uman numai 5%.

De asemenea, pariurile pe sportur, în general, și cele pe e-sports, în special, permit un grad ridicat de control asupra rezultatului, de până la 60%. Jocurile de masă (în care se regăsesc ruletă și blackjack-ul) oferă un procent de numai 20% – 30%, iar cele din categoria loto, bingo și lozuri răzuibile au un procent de câștig de maxim 10%.

În privința profitabilității, până în acest moment, cele mai avantajoase jocuri de iGaming sunt poker-ul live, blackjack-ul, sporturile electronice, video poker-ul și sloturile. De exemplu, la sloturi au fost obținute câștiguri între 20 și 23 de milioane de dolari cu mize de numai 25 de cenți. Numai că, astfel de câștiguri nu sunt obținute în mod frecvent, așa cum se întâmplă la esports și poker.

Cât câștigă jucătorii români din iGaming și cât obțin jucătorii din străinătate?

Cele mai citite articole

Jucătorii români se evidențiază la câștigurile obținute din poker, unde aceștia au obținut sume importante. Alexandru Papazian are încasări din sportul minții care se cifrează la peste 3.5 milioane de dolari, Florian Duță a obținut peste 2.7 milioane de dolari, iar Vlad Darie a înregistrat câștiguri în cuantum de aproximativ 2.2 milioane de dolari.

Cei mai bine clasați jucători la nivel de câștiguri care au ca obiect jocul de poker sunt Justin Bonomo – 57.4 milioane de dolari, Bryn Kenney – 57.2 milioane de dolari și Daniel Negreanu – 46.2 milioane de dolari. În general, după un anumit număr de mâini jucate (în general, 10.000), procentajul celor care obțin profit la poker este de 30%, în timp ce 10% reușesc câștiguri solide, iar 49% dintre aceștia au parte de pierderi.

Persoanele care au trecut la nivel profesionist la jocurile de esports pot obține sume cuprinse între 50 și 75.000 de dolari anual. Cei mai bine poziționați din punct de vedere al câștigurilor din sporturile electronice sunt Johan Sundstein (N0tail) – 7.1 milioane de dolari, Jesse Vainikka (JerAx) – 6.48 milioane de dolari și Anathan Pham (Ana) – 6 milioane de dolari.

Jucătorii din România nu au reușit să treacă de pragul de 1 milion de dolari încasați din esports, cu o singură excepție, cea a lui Aliwi Omar (w33), care a obținut până acum câștiguri în valoare de 2.28 milioane de dolari. Celelalte jocuri de iGaming le oferă jucătorilor posibilitatea de a obține câștiguri, însă, acestea depind foarte mult de mizele plasate și de strategiile folosite de aceștia.

Chiar dacă nu reprezintă o sursă sigură de câștig, iGaming-ul este o modalitate de divertisment apreciată la nivel global, unde 1.6 miliarde de oameni o preferă în mod constant, în timp ce alte 4.2 miliarde de persoane o folosesc în mod ocazional.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare