Cum scapam de deseurile din constructii si demolari

Publicat: Expresul

Cercetarile au demonstrat ca industria constructiilor produce una dintre cele mai mari cantitati de deseuri. Toata lumea din industria constructiilor poate contribui la reciclarea deseurilor si la utilizarea mai eficienta a materialelor de constructie.

Deseurile de constructie includ, in principal, moloz, materiale de constructie, cum ar fi cuie, sindrila, cabluri electrice, izolatii, precum si deseuri provenite de la pregatirea santierului, cum ar fi materialele de dragare. Este important de stiut ca deseurile din constructii pot contine, de asemenea, anumite substante periculoase, cum ar fi azbestul, plumb, vopsele pe baza de ulei si mercur.

Din pacate, pentru proprietarii de case, contractorii nu indeparteaza intotdeauna toate aceste materiale dupa finalizarea proiectelor de instalare sau de demolare. Chiar daca sunteti o persoana constiincioasa, nu puteti izola, debarasa si imbarca toate deseurile singuri si in mod eficient.

In primul rand, veti avea nevoie de forte suplimentare pentru a elimina obiectele nedorite si, cel mai important, s-ar putea sa fie necesare instrumente extrem de specializate pentru a indeparta molozul. Intr-o astfel de situatie veti avea nevoie de o firma specializata de transport moloz.

Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa apelezi la o astfel de firma specializata.

1. Identificarea si eliminarea efectiva a deseurilor reciclabile

Nu vreti sa pierdeti ore intregi incercand sa separati cartonul, cuiele, hartia de ambalare si metalul de alte materiale care nu pot fi reciclate. In principiu nu sunteti obisnuiti cu un astfel de tip de munca.  Companiile cu experienta si calificari pentru indepartarea deseurilor de constructie sunt insa extrem de eficiente in identificarea materialelor reciclabile intr-o gramada de moloz.

2. Reduce riscul de accidente

In ultimii ani s-a inregistrat, la nivel global, o crestere a numarului de accidente cauzate de deseurile din constructii. Metalele, cuiele si cheresteaua pot provoca rani grave persoanelor nepregatite care incearca sa le incarce in masini. De asemenea, intarziind sa eliminati aceste deseuri riscati sa va raniti cand incercati sa va deplasati la fata locului. Apeland la o companie specializata in transportarea deseurilor din constructii, veti reduce riscul de ranire.

3. Persoane pregatite sa lucreze cu deseuri care va afecteaza sanatatea

Asa cum am precizat deja, exista o multime de deseuri care sunt generate pe santierele de constructii. In timp ce unele dintre ele pot fi indepartate cu usurinta, altele sunt periculoase si pot prezenta riscuri pentru sanatatea dumneavoastra. Folosind cunostintele si experienta in gestionarea diferitelor tipuri de deseuri de constructie, firmele specializate vor putea aduna, arunca si recicla tot felul de resturi din proprietatea dumneavoastra.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!