Cum să pleci în vacanță și să te protejezi în pandemie?

Publicat: Expresul

Cum să pleci în vacanță și să te protejezi în pandemie?

Deși multe restricții sunt încă în vigoare, călătoriile încep repede. Oamenii închiși de luni de zile doresc să călătorească, să se relaxeze, să vadă altceva decât un ecran și să se uite la seriale.

Călătoria în timpul unei pandemii necesită o abordare mai detaliată și mai prudentă decât înainte. Iată cele mai bune practici pentru a pleca la drum fără a vă pune în pericol sănătatea – sau a altcuiva.

Experții spun că nu există nicio modalitate de a elimina complet riscul de a contracta COVID-19 în timp ce călătoriți. Dar există măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a reduce șansele de a obține COVID-19 sau de a îmbolnăvi pe alții în timpul vacanței.

Vacanțele la malul mării sunt excelente dacă puteți sta departe de ceilalți și respectați regulile. Nu uitați să vă aduceți cei mai buni prieteni pe plajă: protecție solară și dezinfectant pentru mâini.

Înainte de rezervare, consultați protocolul de curățare al hotelului sau al proprietății de închiriat. Într-un efort de a menține transparența, o mulțime de locuri dezvăluie modul în care merg lucrurile pentru a menține oaspeții în siguranță. De exemplu, hotelurile dezinfectează mai mult și oferă check-in online și chei digitale. Mulți au implementat, de asemenea, locuri libere de 24 de ore pentru camere între oaspeți.

Cele mai citite articole

Aceste spații ar trebui să fie curățate temeinic înainte de ședere, dar puteți aduce întotdeauna materiale de curățare pentru igienizarea suprafețelor pentru un confort suplimentar. Și similar modurilor de transport, siguranța dvs. într-o cameră de hotel sau într-o casă de închiriat pentru vacanță se reduce în cele din urmă la purtarea măștii în spațiile publice, la spălarea regulată a mâinilor, la igienizarea suprafețelor cu atingere ridicată la sosire.

Deoarece situația coronavirusului este în continuă schimbare, locurile îndepărtate și activitățile în aer liber pot face mai ușoară respectarea normelor sanitare actuale. În același timp, destinațiile interne sunt încă o primă alegere pentru mulți, deoarece perspectivele pentru călătoriile internaționale rămân incerte, cu numeroase restricții de intrare.

Dacă ai temeri să călătorești în străinătate, țara noastră are atât de multe locuri de vizitat, unice în lume. Depinde foarte mult ce îți dorești: un sejur la munte, cu drumeții prin pădure, plimbări cu bicicleta sau un sejur la mare să te încarci cu vitamina D și să te relaxezi ascultând sunetul valurilor de care îți era dor.

Delta Dunării este un loc ideal pentru iubitorii de natură și pasionații de observare a păsărilor. O vacanță aici este, de asemenea, o oportunitate de a descoperi câteva locuri izolate de plajă, dar și de a încerca specialitățile pe bază de pește.

Parcul Național Piatra Craiului  oferă multe opțiuni pentru activități în aer liber, de la trasee de ciclism și drumeții până la vizitarea defileelor ​​sau peșterilor spectaculoase.

Dacă nu ești hotărât unde vrei să pleci în vacanță, poți găsi mereu oferte last minute Mamaia, și te poți bucura de un sejur la malul mării.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare