Ce sa ai in vedere cand amenajezi camera copilului de varsta scolara?

Publicat: Expresul

Pentru fiecare parinte amenajarea camerei copilului aflat la varsta scolara este o adevarata provocare. Asta pentru ca, odata cu cresterea copilului, lucrurile se schimba mult, parintii nu mai pot lua singuri deciziile in privinta mobilarii spatiului in care fiul sau fiica isi petrece o mare parte din timp, asa cum au procedat cand acesta era doar un bebelus si, evident, nu se putea vorbi inca despre preferintele lui.

Odata ce personalitatea copilului de dezvolta, acesta isi va dori sa se implice cat mai mult in alegerile care privesc aranjarea camerei sale, iar parintii trebuie sa tina cont de ceea ce acesta isi doreste, astfel incat spatiul dedicat lui sa fie unul in care sa se simta cel mai bine si sa-l ajute sa se dezvolte armonios.

Sunt insa cateva elemente de care trebuie sa tinem cont dincolo de ”negocierile” inevitabile purtate cu copilul in privinta pieselor care vor compune camera lui si care vor putea da un plus de confort, atmosfera primitoare, calda si caracter practic.

Astfel, este recomandat sa luam in calcul obtinerea unui spatiu cat mai luminos, ferestre generoase cu perdele, draperii care sa filtreze eficient lumina naturala, corpuri de iluminat care sa nu afecteze sau sa oboseasca vederea copilului, posibilitatea de aerisire eficienta a incaperii.

De asemenea, piesele de mobilier , pe langa partea lor estetica si specifica varstei copilului, sa fie unele practice, cu spatii de depozitare generoase si care sa permita o organizare eficienta a lucrurilor de tot felul ale copilului, haine, jucarii, carti, caiete, manuale etc, evitand astfel aglomerarea excesiva si dezordinea.

Din camera copilului de varsta scolara nu trebuie sa lipseasca alaturi de piesele de mobilier obisnuite, precum pat, sifonier, biroul care sa ii foloseasca la teme si invatat. Si pentru ca orele de studiu acasa sa se transforme intr-o activitate cat mai atractiva, parintii pot achizitiona un flipchart ieftin, ideal pentru ca, prin intermediul acestui instrument,  copilul sa poata dezvolta si sa aplice tehnici de invatare cat mai eficiente.

Totodata, calitatea materialelor din care sunt realizate piesele de mobilier este importanta, fiind preferate cele naturale, in special lemn, care sa contribuie la mentinerea unui climat aerisit si propice odihnei dar si petrecerii timpului liber sau dedicat invatarii in cele mai bune conditii. Versatilitatea pieselor de mobilier, care sa ofere posibilitatea procedarii la diverse modificari in camera fara mari eforturi, avand in vedere si schimbarile care intervin la un moment dat in preferinte copilului, este un alt element de care este bine sa tinem cont.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!