Când poţi folosi un pistol de autoapărare cu bile?

Publicat: Expresul

Legislaţia în ceea ce priveşte cumpărarea şi folosirea modelelor de pistoale de autoapărare cu bile este foarte strictă în România. De aceea, toţi cei care intenţionează să investească în asemenea arme pentru a se simţi mai în siguranţă trebuie să se asigure că au toate detaliile şi informaţiile legale în acest sens, astfel încât repercursiunile legale să nu fie puse în aplicare.

Concret, ce spune legislaţia despre folosirea unui pistol de autoapărare cu bile?

După ce persoanele care deţin un pistol de autoapărare au trecut prin toate etapele necesare obţinerii autorizaţiei şi permisului de port armă, trebuie să ţină cont de condiţiile în care acesta poate fi folosit. Aşadar, legislaţia în vigoare în acest sens este foarte clară şi se referă la autoapărare, cu respectarea prevederilor legale privind uzul de armă.

Portul armelor neletale, a persoanelor cu bile destinate autoapărării trebuie să fie procurate în mod legal şi este interzis, conform legii nr. 295/2004 în următoarele situaţii:

“a. în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;

b. dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă armă asupra sa.”

Conform articolului nr. 63, uzul de armă neletală este descris în câteva cuvinte cu un impact major şi un înţeles clar: “(1) Titularii dreptului de a purta şi folosi arme neletale, destinate pentru autoapărare, pot face uz de armă numai în poligoanele autorizate în condiţiile prezenţei legi sau în caz de legitimă apărare ori stare de necesitate.”

Cum alegi cel mai bun pistol de autoapărare cu bile?

Alegerea unui pistol de autoapărare nu este foarte uşoară, dar cu siguranţă este o investiţie importantă. Cele mai importante criterii de care trebuie să ţină cont cumpărătorii unui pistol de autoapărare sunt:

Cele mai citite articole

·  durabilitate – arma de autoapărare nu numai că trebuie să aibă un design plăcut, ci să fie și rezistentă, mai ales în cazul unor şocuri;

·  materiale de calitate – armele de autoapărare trebuie să fie confecţionate dintr-un material dur;

·  greutate mică – armele de autoapărare trebuie să aibă o greutate mică şi să fie uşor de manevrat;

·  specificaţii clare – rata, viteza şi puterea de tragere sunt foarte importante pentru utilizatori. Cu cât viteza este mai mare, impactul este mai puternic;

·  acurateţe înaltă – bila trebuie să aibă o traiectorie precisă şi utilizatorii să poată ţinti acolo unde îşi doresc;

·  respectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cele mai recomandate arme de autoapărare de către specialişti sunt pistoalele cu bile de cauciuc Fort de diferite calibre, performante, fiabile, produse în fabrica de armament militar din Ucraina care respectă cele mai înalte standarde militare din punct de vedere al performanței şi al calităţii.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare