Bijuterii cu pietre prețioase colorate – O proiecție artistică a personalității tale

Publicat: Expresul

Bijuteriile cu pietre prețioase au fost dintotdeauna piese spectaculoase, care complimentau plăcut orice tip de ținută de ocazie.

Privite și din altă perspectivă, pietrele prețioase au fost văzute mereu ca având o anumită încărcătură simbolistică, pozitivă sau negativă. De asemenea, astfel de bijuterii din aur cu pietre prețioase au fost atribuite de către specialiștii în domeniu unor tipuri specifice de personalități.

Mai mult decât atât, o tendință tot mai accentuată pe linia de fashion este asortarea ținutei cu accesorii cu pietre prețioase colorate. Astfel de bijuterii reușesc să ofere personalitate unei ținute, reflectând totodată o poveste sau o emoție intensă. 

Astfel, pasionații de pietre prețioase care sunt în căutarea unor variante care să se potrivească perfect cu personalitatea lor, pot citi rândurile următoare pentru a se informa cu privire la modelele de bijuterii pe care să le achiziționeze și să le adauge în colecția lor de bijuterii.

4 tipuri de bijuterii cu pietre prețioase și semnificația lor

1. Coliere cu ametist

Cele mai citite articole

Femeile care optează pentru colierele cu pietre de ametist, trebuie să știe că o astfel de bijuterie va reflecta ideea de curaj, forță și pace, având proprietăți energetice liniștitoare și vindecătoare. De asemenea, ametistul este și simbolul creativității, fiind un cadou potrivit pentru persoanele care suferă de probleme cu încrederea în sine, tulburări de dispoziție, anxietate sau chiar depresie. Astfel de bijuterii se potrivesc de minune cu ținutele de vară, cu o cromatică veselă.

2. Brățări sau coliere cu perle

Există pietre prețioase și pentru persoanele echilibrate: perlele. Acestea se află în interiorul stridiilor și pot fi găsite în diverse nuanțe, dimensiuni, forme, contribuind la dobândirea unor sentimente pozitive. În medicina asiatică, perlele se foloseau pentru vindecarea tulburărilor digestive, a problemelor de fertilitate, dar și a celor cardiace. Astfel, în prezent, perlele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a vindeca și de a îmbunătăți starea purtătorului. Brățările sau colierele cu perle se potrivesc de minune cu rochiile de seară, elegante, oferind o notă de feminitate și stil desăvârșit.

3. Cercei cu safir

Safirul este, de regulă, purpuriu sau violet, având proprietăți binefăcătoare pentru starea de spirit, dar și pentru sănătate. Are capacitatea de a elimina gândurile negative și de a reinstala liniștea și fericirea în suflet. De asemenea, poate contribui semnificativ la reducerea reumatismului și a bolilor neurologice. Astfel, cerceii cu safir au un impact impresionant și asupra ținutei de vară mai ales, oferindu-i o notă de eleganță și farmec deosebit.

4. Inele cu rubin

Datorită faptului că rubinul fortifică inima, această piatră prețioasă este cel mai adesea integrată în cadrul inelelor, cu mențiunea că trebuie să fie purtat pe inelarul stâng, cel care este interconectat direct cu inima. De fapt, din acest motiv inelul de logodnă se aplică pe inelarul stâng. Tocmai pentru a simboliza faptul că persoana dragă este aproape de inima purtătorului. De asemenea, rubinul mai este cunoscut și pentru proprietățile sale benefice asupra concentrării și a puterii mentale.

Concluzii

Pietrele prețioase colorate nu trebuie să lipsească sub nicio formă din colecția de bijuterii a unei femei, pentru că au capacitatea de a îmbunătăți semnificativ orice ținută, evidențiind personalitatea și trăsăturile feminine. Bineînțeles, un alt motiv pentru care oamenii iau în considerare pietrele prețioase constă în proprietățile lor benefice asupra sănătății atât fizice, cât și psihice și emoționale.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!