Balustradele din sticla, o solutie pentru interiorul si exteriorul locuintei tale

Publicat: Expresul

Balustradele din sticla fara rame reprezinta cea mai recenta tendinta in designul arhitectural. Aruncati o privire la orice revista de design arhitectural, navigati pe Pinterest sau urmariti emisiunile tv de specialitate si veti constata ca sticla este astazi folosita in moduri unice in intreaga casa.

Una dintre cele mai bune metode de a da locuintei tale un aspect modern este sa inlocuiti balustrada balconului, a terasei sau balustrada scarii, cu una din sticla. Când inlocuiti balustradele din fier sau pe cele din lemn cu unele din sticla fara rame, veti constata ca spatiul va parea brusc mult mai mare. Veti crea astfel un spatiu elegant, sic si veti avea avantajul unei mai bune vizibilitati. Totodata, o balustrada din sticla va contribui la cresterea valorii locuintei.

In mod traditional, balustrada scarilor a fost intotdeauna facuta din fier forjat, otel sau lemn. Nu este nimic in neregula cu asta. Aceste materiale ofera un aspect conventional pe care multi il adora. In vremurile moderne, modelele de balustrada din sticla au ajuns in centrul atentiei. Tendintele actuale ale designului interior al locuintelor s-au concentrat din ce in ce mai mult pe decoratiuni contemporane. Stilurile minimaliste incorporeaza si combina culoarea alba, simplitatea, unghiurile drepte. Sticla are capacitatea de a oferi functionalitatea unei balustrade din lemn sau metal, dar se potriveste si cu designul modern.

Pe lânga utilizarea in interior, balustradele din sticla sunt o alegere perfecta si pentru spatiile deschise, cum ar fi terasele sau balcoanele. Principalul beneficiu oferit de o balustrada din sticla in exterior este vizibilitatea si privelistea. De asemenea, o astfel de balustrada nu necesita intretinere periodica ca o balustrada realizata din alte materiale. Exista spray-uri si substante de curatare a sticlei disponibile in supermarket, care pot fi folosite pentru a curata petele de pe suprafata sticlei. Spre deosebire de substantele scumpe de intretinere si lustruirea care se impune din timp in timp la balustradele din lemn si din metal, sticla necesita o intretinere relativ simpla.

Nu trebuie sa va fie teama in legatura cu rezistenta unei astfel de balustrade. Balustradele din sticla securizata sunt durabile si rezista la socuri, in unele cazuri, chiar mai bine decât cele din lemn. In timp ce lemnul se deterioreaza intr-un climat umed, sticla nu are nici un fel de problema, fiind mult mai rezistenta la schimbarile de temperatura decât lemnul sau metalul.

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!