Accesorii care fac diferenta – suporturi pentru sticlele de vin

Publicat: Expresul

Amenajarea unei mese rafinate si interesante implica si utilizarea de suporturi pentru sticlele de vin care pot fi gasite in cele mai diverse forme si pot fi confectionate dintr-o gama vasta de materiale astfel incat sa se potriveasca atat cu decorul interior cat si cu specificul mesei. Din categoria accesorii, suporturile pentru sticle de vin sunt unele dintre cele mai rafinate si este recomandat ca in fiecare casa sa existe cel putin un suport.

Suporturi pentru sticlele de vin – cadourile perfecte

Pentru persoanele care vor sa ofere cele mai interesante cadouri, acestea pot fi obtinute cu usurinta cumparand suporturi pentru sticlele de vin. Un astfel de cadou nu are cum sa dea gres pentru ca isi va gasi mereu o utilitate practica. Poate fi folosit pe post de decoratiune sau pentru intrebuintarea sa practica, si va face mereu senzatie in incaperea in care este amplasat.

Exista nenumarate metode prin care vinul poate fi pastrat insa cea mai buna este cea care implica un suport pentru sticle de vin. Este cea mai buna metoda prin care o persoana se poate asigura ca vinul este depozitat corect chiar si pentru o perioada foarte scurta de timp.

Pentru pastrarea corecta a vinului se recomanda si respectarea tuturor conditiilor impuse de fiecare vin in parte pe langa utilizarea suportului si aceste conditii includ temperatura, umiditatea si miscarea.

Cele mai citite articole

Cel mai important factor in momentul in care este ales un suport pentru sticlele de vin este numarul de sticle pe care le poate sustine. Pot fi suporturi pentru o singura sticla sau pentru mai multe si in functie de spatiul disponibil dar si de numarul de sticle din casa se poate alege cel mai bun.

Exista numeroase stiluri in care vin suporturile de vin cum sunt cele care se amplaseaza pe perete, dulapuri sau pe sertare si fiecare vin in dimensiuni diferite incepand de la cele mici si ajungand la suporturi care se intind pe un intreg perete.

Suportul pentru sticle de vin perfect depinde de nevoile individuale ale fiecarei persoane si de spatiul disponibil din incapere si de aceea chiar daca un suport foarte mare pare tentant, daca nu exista spatiu pentru el se pot alege si suporturi mai mici. Cele mai elegante sunt cele de masa care sunt adevarate accesorii ale rafinamentului si bunului gust.

Suporturile verticale sunt recomandate in general in crame atunci cand au dimensiunile unui sifonier, insa sunt si suporturi verticale care gazduiesc doar cateva sticle si care pot fi puse cu usurinta in living, pe terasa, in bucatarie sau in balcon. Suporturile pentru sticle cu amplasare orizontala pot face ca sticlele sa se rostogoleasca si sa cada mult mai usor.

Materialele principale din care sunt confectionate suporturile pentru sticlele de vin sunt lemnul si metalul. Suporturile din metal sunt cele mai rezistente insa lemnul este mult mai flexibil si multe persoane considera ca lemnul este mult mai atragator din punct de vedere vizual optand doar pentru suporturi din lemn.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare